Angst de baas! – faalangstreductietraining

Sommige kinderen ervaren spanningen voor schoolse situaties, zoals toetsen, spreekbeurten en huiswerk of in sociale situaties. Deze spanning kan zich op verschillende manieren uiten. Soms worden ze erg stil. Het kan ook zijn dat ze regelmatig hoofdpijn of buikpijn hebben of moeilijk in slaap kunnen komen. Ze hebben vaak een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. Herkent u deze signalen bij uw zoon of dochter? Meld hem of haar dan aan voor onze groepsbegeleiding ‘angst de baas!’.

Tijdens deze training leert uw zoon of dochter om te gaan met spanningen, vaker te ontspannen en positief te denken. De doelen van de begeleiding worden afgestemd op de individuele behoeften en vragen van uw kind. Door middel van (rollen-)spel en opdrachten oefenen we nieuwe vaardigheden. Uw kind krijgt inzicht in zijn of haar gedrag en leert op een andere manier te reageren in spannende situaties.

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

 

  • complimenten geven en ontvangen
  • positief leren denken
  • ontspanningsoefeningen

Aanmelden voor deze training

  • De trainingen starten in november, februari en mei.
  • Mijn zoon of dochter kan deelnemen op onderstaande momenten. In overleg met de verschillende deelnemers bepalen we de definitieve trainingsdag. Hierbij houden we zo veel mogelijk rekening met uw voorkeur.