Winactie week van dyslexie

Superhelden dyslexie winactie!

Hé superheld!

Wist je dat wanneer je dyslexie hebt je beschikt over bijzondere superkrachten? Zo ben je creatiever, beter in het bedenken van oplossingen en een goede beelddenker. En om deze superkrachten te laten zien, hebben wij samen met de Week van Dyslexie een leuke uitdaging voor je!

Bedenk een originele oplossing voor onze superheld Sam en red het hondje Spiek.

 


flipgrid en log in met code: 8e5740fc

Bekijk daar de video met uitleg!

 

Bedenk jij de meest originele oplossing en laat je deze op een creatieve manier zien? Dan maak je kans op toffe prijzen want we verloten:

  • 1x een Tablet met 1 jaar Squla
  • 1x een Microsoft Microbit
  • 10x het boek “Superkrachten voor je hoofd”
  • 10x giftcards van Storytel!

Hoe doe je mee?
Lever jouw oplossing vóór 2 oktober in op www.flipgrid.com. De winnaar maken we bekend op de zondag 3 oktober tijdens de kidsdag van de week van Dyslexie.

Wat is Flipgrid?
Het is een soort TikTok maar dan deel je je ideeën in een besloten groep!

Wat is de Week van Dyslexie?

Tijdens de wereldwijde dyslexie awareness week brengen de HOI Foundation en Dyslexie Font de Week van Dyslexie. In de week van 1 oktober tot en met 8 oktober gaan er een week lang, iedere avond (internationale) wetenschappers, professoren en ervaringsdeskundigen spreken over onderwerpen als neurodiversiteit, kansengelijkheid, dyslexie en zelfvertrouwen. Er is ook een fysiek programma voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar in de Openbare Bibliotheek Amsterdam op zondag 3 oktober! Een dag dat in het teken staat van ‘de power van mijn brein’. Daar kunnen kinderen ontdekken waar ze goed in zijn via leuke activiteiten.

Daarnaast zijn er twee gratis online programma’s. Een voor PO leerkrachten over ON1, 2 en 3 en motivatie om te leren, ism LBRT. En een avond voor ouders, leerkrachten, werkgevers en dyslectici zelf ism Oudervereniging Balans en Impuls&Woortblind. Ga voor meer informatie naar: weekvandyslexie.nl

 

Privé delen
Publiek delen