Wat wij op groepsniveau kunnen betekenen
Op deze pagina leggen we uit wat je van ons als samenwerkingspartner kunt verwachten op groepsniveau. Wij bieden zowel diagnostiek, groepsbegeleiding en groepstrainingen. Hieronder lees je meer over de mogelijkheden.
Diagnostiek op groepsniveau
- Groepsonderzoek dyslexie
- NIO
Groepsbegeleiding
- Lezen en spellen
- Taalzwak
- Begrijpend lezen
- Rekenen
- Executieve functies in modules
Groepstrainingen
- Brugklastraining 'Klaar voor de start'
- Faalangstreductietraining 'Angst de baas'
- Sociale vaardigheidstraining 'Dapper' (SOVA-training)
- Concentratietraining 'Focus op je werk'
- Studievaardigheden training
De moeilijke groep
Tijdens dit traject gaan we gedurende de gouden weken aan de slag met het bevorderen van de groepscohesie. Ook kan het zo zijn dat de groep al is gevormd, maar dat de cohesie mist of dat de groep niet lekker loopt. De bedoeling is om kinderen vaardigheden te leren in het positief omgaan met elkaar waardoor er meer een groepsgevoel ontstaat binnen de groep. Bij beleving van groepsgevoel is er meer onderlinge binding waardoor conflicten kunnen afnemen en waardoor er een betere werksfeer in de groep ontstaat.
Werkwijze
Het traject duurt +- 10 weken, waarin we starten met een intakegesprek met directie en/of IB/KC en leerkracht(en). Vervolgens gaan we aan de slag met de groepsdynamiek en het coachen van de leerkracht(en) op de groep. Na dit traject staat er een stevige basis in de groep, waar de leerkracht(en) op door kunnen pakken.3
Benieuwd hoe Opdidakt kan helpen?
Geheel vrijblijvend denken we met je mee over passende oplossingen en mogelijkheden.