Psychologisch onderzoek
Wordt psychologisch onderzoek vergoed?

Onder bepaalde voorwaarden worden de kosten voor psychologisch onderzoek vergoed. Afhankelijk van de leeftijd van de cliënt vindt vergoeding plaats door de gemeente of door de zorgverzekeraar.

Cliënten tot 18 jaar

Bij een (vermoeden van een) stoornis worden de kosten voor onderzoek van cliënten tot 18 jaar vanuit de GGZ vergoed door de gemeente. Een verwijzing is hiervoor vereist. Dit kan een verwijzing zijn van de huis- of jeugdarts en in bepaalde gemeenten van het CJG, wijk- of basisteam. Wilt u weten hoe de verwijzing binnen uw gemeente is georganiseerd? Neem dan contact op met een vestiging van Opdidakt bij u in de buurt. We vertellen u hier graag meer over.

Cliënten boven de 18 jaar

In bepaalde gevallen worden de kosten voor onderzoek en behandeling van cliënten boven de 18 jaar bij een (vermoeden van een) DSM-V stoornis vergoed door de zorgverzekeraar. Voor informatie over de polisvoorwaarden adviseren wij u kunt contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Aanmelden

Indien u een verwijzing heeft, kunt u een afspraak maken voor een intakegesprek bij een vestiging van Opdidakt. Om tot een goede intake te komen, vragen wij u voorafgaand aan het intakegesprek een aantal vragenlijsten in te vullen. De intake wordt gedaan door een GZ-psycholoog of Orthopedagoog-Generalist. Tijdens het intakegesprek bespreken we de problematiek en wordt bekeken welke vorm van onderzoek het beste aansluit bij uw hulpvraag. Indien u niet in aanmerking komt voor vergoede zorg, kunt u bij Opdidakt terecht voor particulier onderzoek.