Focus op je werk! – concentratietraining

Sommige kinderen of jongeren vinden het lastig om op te letten in de klas of om zich op hun huiswerk te focussen. Ze zijn snel afgeleid door externe prikkels, maken nooit iets af of klagen regelmatig over een ‘vol’ hoofd. Maakt u zich zorgen over de concentratie van uw zoon of dochter? Meld hem of haar dan aan voor onze groepsbegeleiding ‘focus op je werk!’.

Tijdens deze training leert uw zoon of dochter zich beter te richten op het werk. Uw kind krijgt handvatten aangereikt om een rustige werkplek voor zichzelf te creëren, zodat hij of zij minder snel wordt afgeleid. Op individueel niveau bekijken we op welke manier opdrachten en huiswerk gemaakt kunnen worden. Daarnaast werken we aan het verbeteren van de volgehouden aandacht. Dit betekent dat wordt geleerd om de aandacht gedurende langere tijd op één bepaalde taak te richten.

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

 

  • de aandacht richten op één taak
  • ontwikkelen van een gestructureerde taakaanpak
  • strategieën voor het leren en maken van huiswerk

Aanmelden voor deze training

  • De trainingen starten in november, februari en mei.
  • Mijn zoon of dochter kan deelnemen op onderstaande momenten. In overleg met de verschillende deelnemers bepalen we de definitieve trainingsdag. Hierbij houden we zo veel mogelijk rekening met uw voorkeur.