Online begeleiding bij leerproblemen

Online begeleiding bij leerproblemen

Heb je het idee dat je zoon of dochter misschien wel wat extra begeleiding kan gebruiken? Maak jij je zorgen over de voortgang en leerontwikkeling van je kind(eren) door de corona crisis? Heb je het gevoel dat je kind in de periode van thuisonderwijs niet de extra ondersteuning heeft ontvangen die hij of zij nodig heeft? Opdidakt heeft een speciaal traject ontwikkeld om kinderen in de basisschool leeftijd verder te helpen! Opdidakt kan uw kind, volledig digitaal via beeldbellen, begeleiding bieden op het gebied van de ervaren leerproblemen.

online begeleiding voor basisschool leerlingen

In een traject van 10 weken gaan wij samen met jou en je kind aan de slag. Of het nu lezen, rekenen, spelling of plannen en organiseren is; wij hebben de kennis en ervaring om je kind met onze tips en tricks weer de goede richting op te brengen.

Wat houdt het in?

  • Begeleiding via beeldbellen met een universitair geschoolde orthopedagoog;
  • Persoonlijk contact met een begeleider gedurende het gehele traject;
  • Een op maat gemaakte aanpak;
  • Gericht op vaardigheden zoals: lezen, rekenen, plannen & organiseren of andere leerproblemen;
  • Geen wachtlijst & binnen een week na intake kunnen we starten met de begeleiding;
  • Een betrokken samenwerking tussen begeleider, kind en ouder.

De mogelijkheden

Wij bieden 2 pakketten aan voor een scherp tarief. Heb je vragen of wil je meer informatie over de opties? Vul dan het formulier onderaan de pagina in en we kijken samen welke mogelijkheid het beste bij jullie passen.

Hoe ziet het traject eruit?

Intake
Tijdens de intake maakt de begeleider van Opdidakt kennis met de ouders en het kind. Samen bespreken we de aandachtsgebieden en stellen we de doelen op voor de begeleiding. De begeleider brengt een strategie in kaart waarmee we aan de slag gaan.

Behandeling (10 sessies)
Tijdens de begeleiding gaan we aan de slag met huiswerk, oefeningen en geven we tips en handvatten waarmee jouw kind aan de slag kan. Waar mogelijk maken we de koppeling met het schoolwerk en gaan we samen op zoek naar verbeteringen op maat. Afhankelijk van uw keuze duurt een beeldbelafspraak 25 of 50 minuten.

Evaluatie
Tijdens het laatste behandelgesprek brengen we de vooruitgang in kaart en laten we duidelijk zien wat de behaalde resultaten zijn. Tevens brengen we de aandachtsgebieden in kaart waar jij en je kind aan verder kunnen werken. Dit alles bespreken wij in een eindevaluatie waarin we uiteraard ook benieuwd zijn hoe u dit traject heeft ervaren.

Wie is Opdidakt?

Opdidakt is een landelijke organisatie met meer dan 400 medewerkers. Al sinds 2007 zijn wij koploper op het gebied van leerontwikkeling, zoals dyslexie, dyscalculie, intelligentie en gedrags- en ontwikkelingsproblemen. Daarnaast bieden we diverse vormen van begeleiding op didactisch en sociaal-emotioneel gebied. Wij werken altijd met een op maat gesneden aanpak en stellen het kind centraal.

Vrijblijvend informatie gesprek

  • Vul onderstaand velden in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om je van meer informatie te voorzien en de mogelijkheden te bespreken.