Opdidakt Drachten

Mijn naam is Kim Kremer, Orthopedagoog bij Opdidakt Drachten. Ik vertel je graag meer over onze praktijk!

Bij ons kunnen kinderen en jongeren samen met hun ouders vertrouwen op persoonlijke hulp voor leerproblemen. Loopt jouw kind vast op het gebied van rekenen, taal of andere schoolgerelateerde problemen? Dan zoeken wij graag voor je uit wat er aan de hand is. Wij zijn gespecialiseerd op het gebied van dyslexie, dyscalculie en sociaal-emotionele ontwikkeling op school. Hierbij horen zowel onderzoek als passende begeleiding. Tevens zorgen wij ervoor dat scholen en leerkrachten worden voorzien van de beste kennis en handvatten om hun leerlingen zo goed mogelijk te ondersteunen.

Onze behandelaren staan voor je klaar

In de huidige maatschappij wordt steeds meer gevraagd van kinderen en jongeren. Hierbij stuiten zij soms op uitdagingen op het gebied van leren, gedrag en/of ontwikkeling. In onze begeleiding richten wij ons op leerlingen met leerproblemen, hun ouders en leerkrachten. Onze specialistische zorg is gebaseerd op een wetenschappelijke, systematische en effectief bewezen aanpak en wordt uitgevoerd door betrokken specialisten. Dit doen wij altijd vanuit de mogelijkheden en behoeften van jouw kind.

Alle zorg onder één dak

Doordat we onder één dak ondersteuning bieden op het gebied van leerontwikkeling en schoolgerelateerde psychologische zorg, kunnen we verschillende behandelingen goed op elkaar afstemmen. Met de gemeenten waarin we werkzaam zijn, hebben we contracten voor trajecten vanuit de ggz en voor vergoede dyslexiezorg. Indien gewenst begeleiden wij jouw kind op school. Daarnaast hebben wij intensief contact met de interne begeleider of leerkracht.

Een intakegesprek kan op korte termijn plaatsvinden. Tijdens dit gesprek bespreken we de problemen waar jouw kind tegenaan loopt en bekijken we welke vorm van onderzoek en/of behandeling het beste aansluit. Zo zorgen we er samen voor dat jouw kind op eigen kracht succesvol verder kan!

Route van verwijzing op deze vestiging

Vanuit deze vestiging bieden wij behandelingen aan in de volgende gemeenten. Staat jouw gemeente er niet tussen? Gebruik de gemeentezoeker om te bekijken hoe de procedure in jouw gemeente verloopt.

Benieuwd hoe wij kunnen helpen?

Plan een intakegesprek of neem contact met ons op.