Aanmelding en intake GGZ

Ouders die een verwijzing hebben, kunnen een afspraak maken voor een intakegesprek bij een vestiging van Opdidakt. Wij zullen dan contact opnemen voor een aanmeldingsgesprek, waarin we samen kijken of Opdidakt de juiste hulp kan bieden.

Om tot een goede intake te komen, vragen wij hen voorafgaand aan het intakegesprek een aantal vragenlijsten in te vullen. De intake wordt gedaan door een GZ-psycholoog of Orthopedagoog-Generalist. Tijdens het intakegesprek bespreken we de problematiek en bekijken welke vorm van onderzoek en/of behandeling het beste aansluit bij de hulpvraag.

Indien cliënten niet in aanmerking komen voor vergoede zorg, kunnen zij bij Opdidakt terecht voor particulier onderzoek en/of begeleiding. De begeleiding wordt zowel individueel als in groepsverband aangeboden. Bij de groepsgewijze begeleiding wordt gewerkt in kleine groepen. Op deze manier is er voldoende aandacht voor de specifieke behoeften van elk kind, terwijl de kosten aanmerkelijk lager zijn dan bij individuele begeleiding.