over ons

Opdidakt Groep is een landelijke organisatie met 30 vestigingen en ongeveer 400 medewerkers. We doen onderzoek naar leerontwikkeling, zoals dyslexie, dyscalculie en intelligentie en naar gedrags- en ontwikkelingsproblemen, zoals aandacht en concentratie (ADHD), (faal)angst of autisme. Daarnaast bieden we diverse vormen van begeleiding op didactisch en sociaal-emotioneel gebied.

Doordat we ondersteuning op het gebied van leerontwikkeling en psychologische zorg onder één dak aanbieden, kunnen we verschillende behandelingen op elkaar afstemmen. Met de gemeenten waarin we werkzaam zijn, hebben we contracten voor trajecten vanuit de GGZ en voor vergoede dyslexiezorg. We hanteren geen wachtlijst en de doorlooptijden zijn kort. Indien gewenst begeleiden wij kinderen op school en hebben intensief contact met de intern begeleider of leerkracht. Een intakegesprek met ouders kan op korte termijn plaatsvinden. Tijdens dit gesprek bespreken we de hulpvraag en bekijken welke vorm van onderzoek en/of behandeling het beste aansluit.

De afgelopen jaren hebben we een aantal organisaties overgenomen. Hiervoor is gekozen om te kunnen groeien als aanbieder op het gebied van leer- en gedragsproblemen. Daarnaast biedt het ons de mogelijkheid om de verzwaring van de administratieve taken die ontstaan zijn vanuit de Jeugdwet en de daarmee gepaard gaande kosten het hoofd te bieden.

Opdidakt B.V., E-vizier B.V. en Praktijk Van Waterschoot B.V. maken onderdeel uit van Opdidakt Groep. Giralis Groep en BNT-consult zijn opgegaan in Opdidakt B.V.