Opening vestiging Maarssen

In juni van dit jaar hebben we een vestiging geopend aan de Straatweg 30B in Maarssen. Dat willen wij niet ongemerkt voorbij laten gaan. De officiële opening vindt plaats op dinsdag 13 november 2018.

Tijdens deze middag zijn leerkrachten, intern begeleiders en zorgprofessionals van harte welkom om (hernieuwd) kennis te maken met onze organisatie en werkwijze. We bieden u de gelegenheid deel te nemen aan een aantal workshops. In twee workshoprondes komen drie verschillende onderwerpen aan bod. U kunt deelnemen aan twee van de drie workshops. Uiteraard is er tijdens alle workshops voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

Hieronder geven we een korte omschrijving van de inhoud.

Mindset

Binnen de mindsettheorie wordt onderscheid gemaakt tussen een vaste mindset en een groeimindset. Kinderen met een vaste mindset geloven dat hun eigenschappen/kwaliteiten vaststaan en onveranderlijk zijn. Kinderen met een groeimindset daarentegen, geloven dat ze zichzelf steeds kunnen blijven verbeteren en ontwikkelen en dat ze blijven groeien door hard te werken en te leren. Wij helpen kinderen bij het ontwikkelen van een groeimindset.
Tijdens deze workshop leert u wat de mindsettheorie inhoudt en krijgt u handvatten aangereikt om bepaalde technieken zelf in te zetten bij de begeleiding van kinderen.

Theaterlezen

Kinderen met (ernstige) leesproblemen moeten veel oefenen. Doorgaans vinden zij dat echter helemaal niet leuk…. Totdat zij gaan theaterlezen. Elk kind kiest een rol en leest zijn of haar tekst hardop voor. Hierbij wordt het kind uitgedaagd te letten op intonatie en inleving in de rol. Bijna ongemerkt wordt een tekst herhaald gelezen. Na het oefenen volgt natuurlijk een presentatie. Dat is leuk, leerzaam en het voedt het zelfvertrouwen.
In deze workshop maakt u kennis met theaterlezen en leert u deze vorm van herhaald samenlezen effectief in te zetten.

Ondersteuningsniveaus binnen de dyslexiezorg

Om een diagnose dyslexie te kunnen stellen moeten de lees- en/of spellingproblemen hardnekkig zijn en dient er sprake te zijn van didactische resistentie. Vanuit scholen krijgt Opdidakt vaak vragen over waar de op school geboden extra ondersteuning precies aan moet voldoen en hoe je de zorg op ondersteuningsniveau 2 of 3 kunt organiseren.
In deze workshop gaan we dieper in op de kenmerken en organisatie van de verschillende ondersteuningsniveaus en het vastleggen van deze extra ondersteuning in handelingsplannen.

Het programma ziet er als volgt uit:
14.00 – 14.30 uur: inloop
14.30 – 14.40 uur: welkomstwoord en korte inleiding
14.40 – 15.40 uur: workshopronde 1
15.40 – 16.00 uur: pauze met lekkers
16.00 – 17.00 uur: workshopronde 2

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. U kunt zich tot en met 5 november aanmelden via onderstaand formulier. Geef hierbij aan naar welke twee workshops uw voorkeur uitgaat.

Aarzelt u niet om contact met ons op te nemen indien u vragen heeft. We zijn telefonisch bereikbaar via het nummer 030 207 60 04 of per mail via maarssen@opdidakt.nl.