Grand opening vestiging De Bilt/Zeist

Op woensdag 6 februari jl. vond de Grand Opening in het kader van de nieuwe locatie van Opdidakt aan de Utrechtseweg 2, de Bilt, plaats. “Van twee vestigingen in Bilthoven en Zeist en van twee bedrijven; Opdidakt en Evizier naar één nieuwe vestigingslocatie in de Bilt/Zeist. Heel trots op het team en op alle samenwerkingen die er zijn met veel verschillende scholen en CJG’s om ons heen”, vertelde Laurie de Vroom, vestigingsmanager, tijdens haar welkomstwoord.

De sfeer zat er vanaf het begin goed in. Leerkrachten, intern begeleiders en andere zorg-/ onderwijsprofessionals hebben tijdens de open middag deelgenomen aan verschillende workshops. Deze werden verzorgd door medewerkers van Opdidakt. Rekenproblemen, ondersteuningsniveaus bij dyslexie, dreigende thuiszitters en opbrengstgericht werken waren onderwerpen die op veel belangstelling konden rekenen. Onder het genot van een kopje koffie/thee en een lekker gebakje, konden de deelnemers op de informatiemarkt hun Opdidakt goodiebag vullen met materiaal gealerteerd aan de onderwerpen van de workshops.

Sabine Kors, leerkracht op basisschool de Regenboog Bilthoven, vertelt:

Als een verzopen kat stapte ik de hal binnen waar de opening net was begonnen.
Ik kreeg een tasje met wat informatiefolders over Opdidakt en er werd me verteld dat we deze tas nog verder gingen vullen vandaag. De regenbui was ik meteen vergeten, want tasjes vullen, wie wil dat nu niet?

Mijn eerste workshop ging over rekenproblemen en dyscalculie. De term kende ik, maar na 12 jaar onderwijs heb ik eigenlijk nog nooit een leerling gehad met dyscalculie. Stap voor stap werden we meegenomen door de achtergronden en criteria van dyscalculie en er was veel ruimte voor vragen. Wij waren namelijk maar met een groepje van 5 onder begeleiding van 2 specialisten. Een privé sessie dus eigenlijk. Na de workshop zat mijn tas eigenlijk meteen al vol met kennis over de begeleiding van rekenzwakke kinderen. Die kennis kon ik de volgende dag direct met mijn collega’s delen.

In de pauze was er tijd om met een taartje en drankje in de hand langs de ‘informatiemarkt’ te lopen. Er lagen allerlei materialen uitgestald waar je de tas mee kon vullen. Ik heb lekker rondgesnuffeld, informatie gekregen rondom de materialen en veel materialen meegenomen. De klankkaartjes heb ik meteen de dag erna kunnen gebruiken bij mijn spellingondersteuning. Super fijn dus, al die gratis kennis en materialen.

Mijn tweede workshop ging over de ondersteuningsniveaus binnen de dyslexiezorg.
Ook bij deze workshop was het groepje weer klein, waardoor we veel informatie met elkaar konden uitwisselen. Deze workshop heeft mij vooral de ogen geopend wat betreft de verschillen tussen zorgniveau 2 en 3. Ook deze kennis heb ik weer in mijn tas gestopt en daar ben ik de volgende dag mee naar mijn IB’er gegaan. Want aanscherpen van ons beleid rondom leesproblemen kan nooit kwaad.

Zoals je hebt kunnen lezen heb ik er dus geen moment spijt van gehad dat ik door de regen naar Opdidakt ben gegaan, want ik heb mijn tas goed kunnen vullen met heel veel kennis en materialen. Het was zeker de moeite waard. Opdidakt bedankt!”

Het was een geslaagde middag en de reacties positief. Dit is zeker voor herhaling vatbaar. Graag bedanken wij alle deelnemers voor hun interesse, deelname en gezellige aanwezigheid!

Wilt u meer weten of een afspraak maken voor een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek? Neem dan contact op met Laurie de Vroom, vestigingsmanager de Bilt/Zeist. Zij is telefonisch bereikbaar via 030 207 60 01 of per e-mail via debiltzeist@opdidakt.nl.